skip to Main Content

330 Sociale huurwoningen erbij op A-locatie  

Nieuwbouwproject De Eenhoorn omvat 330 sociale huurappartementen op een ‘fantastische plek’ in Oost. Onlangs is de bouw gestart.  

OOST – Ymere bouwt in de Watergraafsmeer een ‘buurtje’ met vier nieuwe woonblokken van vijf verdiepingen. Op 10 april is de bouw begonnen. Op de bouwplaats bij de Rudolf Dieselstraat zullen in een paar jaar tijd 330 sociale huurwoningen komen: (starters)appartementen van 33, 45 en 60 m2. Voor gezinnen is er een aantal appartementen van 87 vierkante meter met drie slaapkamers. Rondom de woningen komt opvallend veel groen: de stad is daarmee letterlijk je achtertuin. Volgend jaar na de zomer wordt de eerste woning van nieuwproject De Eenhoorn opgeleverd. 

Op steenworp afstand
,,We kiezen bewust voor de bouw van compacte woningen op deze plek. Er stonden er 124, we bouwen 330 sociale huurhuizen terug. Dat is bijna een verdriedubbeling van het aantal woningenaldus Viviane Regout, directeur portefeuillevernieuwing van Ymere. ,,Die kans krijg je maar zelden. En dat op een fantastische plek binnen de ring in Amsterdam, vlakbij het Amstel-station en andere voorzieningen op steenworp afstand.  

Bevolkingssamenstelling 
Dat de woningcorporatie voor compacte appartementen kiest, hangt samen met de huidige samenstelling van de bevolking. ,,In Amsterdam is er grote behoefte aan woningen voor starters en kleinere één en tweepersoonshuishoudens. Door slim en compact te bouwen kunnen we meer woningen realiseren. En meer mensen blij maken met een betaalbaar huis.” 

Back To Top
Zoeken