skip to Main Content

Drie torens voor millennials

Oost krijgt er dit jaar wéér een hotel bij: Niu Fender in de Entrepothaven bij Cruquiuseiland. Het hotel krijgt een maritieme sfeer en richt zich op millennials.

OOST – Haarlem heeft al een Niu-hotel, maar het tweede Nederlandse hotel van dit merk komt in Amsterdam: Niu Fender in de Entrepothaven bij Cruquiuseiland. Volgens recente informatie van Misset Horeca wordt dit viersterrenhotel eind 2019 geopend. In drie torens worden 245 kamers gerealiseerd. Ook is er ‘een innovatieve co-working-ruimte’. Naast plek voor tweehonderd boten in de haven, is er door de grote parkeergarage voldoende parkeergelegenheid. Het hotel dankt zijn naam aan het stootkussen dat in havens wordt gebruikt: fender. De architecten van Mulderblauw hebben zich door deze en door andere maritieme invloeden laten inspireren. Niu Fender bevindt zich in het Oostelijk Havengebied naast The Harbour Club.

Novum Hospitality

Niu staat voor ‘native, inspiring, unique’. Het merk, dat zich richt op de millennial, is eigendom van Novum Hospitality. Met momenteel 175 hotels en meer dan 23.000 hotelkamers op 65 locaties in Europa is dit de grootste hotelgroep in Duitsland. Het portfolio van dit concern omvat centraal gelegen drie- en viersterrenhotels die gedreven worden onder de merknamen Novum Hotels, Select Hotels en Niu.

Back To Top
Zoeken