skip to Main Content

Een positieve start in Elzenhagen  

Door de komst van de ADM-krakers staat Elzenhagen volop in de belangstellingAnder nieuws in deze nieuwbouwwijk dreigt hierdoor onder te sneeuwen. En dat is jammer. 
 

NOORD – Na jarenlange procedures bepaalde de rechter dat het gekraakte ADM-terrein in Westpoort op 25 december leeg moest zijn. De gemeente meldde dat de bewoners tijdelijk konden wonen op de slibvelden bij Elzenhagen. Maar veel ADM’ers weigerden dat en wendden zich tot de Verenigde Naties. Vervolgens verzocht de VN de gemeente de ontruiming uit te stellen; zij wilde onderzoeken of de alternatieve plek aan internationale standaarden voldoet. De gemeente weigerde. De plek zou wél geschikt zijn, onder meer omdat er elektriciteit, water en sanitair is. Een buurtbewoner schreef in Het Parool: ,,De gemeente heeft een hoop geregeld om de slibvelden bewoonbaar te maken. Het komt een beetje ondankbaar over.” Gelukkig zijn er nog zat mensen die dolgraag in Elzenhagen willen wonen. Onlangs ontvingen de eerste 88 bewoners van Startblok Elzenhagen hun sleutels. Er is plaats voor 540 jongeren, onder wie 270 erkende vluchtelingen. Door kennis en levenservaring uit te wisselen en een netwerk te creëren, bouwen zij samen aan hun toekomst. Voor dit project werkte de gemeente samen met De Key en Eigen Haard. Op de website van Eigen Haard reageren de eerste bewoners enthousiast. Zo zegt Hussein (Syrië): ,,Ik heb een tijd op straat gewoond en in asielzoekerscentra. Ik wil graag positief starten met iedereen hier.”

NOS
Op 20 december haalde het gebouw het NOS-Journaal. In een item over woningcorporaties die huizen energiezuiniger maken, schittert het complex als voorbeeld. De Key-topman Leon Bobbe verklaart waarom het energiegebruik er ‘waanzinning laag is’. ,,De warmte wordt uit de grond gehaald. Pompen werken op de zonnepanelen, het douchewater wordt hergebruikt en er is geen gas aangesloten.” 

 

 

Back To Top
Zoeken