skip to Main Content

Kampvuur met een missie

Op 23 januari stookt Nature Quest een vuurtje bij café-restaurant Noorderlicht aan het NDSM-plein. ‘Een cadeautje aan de samenleving’, noemen ze het.

NOORD – Als om 19.00 uur het kampvuur op de NDSM-werf gloeit, zitten de deelnemers er in een kring omheen en delen ze hun wijsheden. Daarbij gebruiken ze een ‘praatstok’, een object uit de Indianencultuur. Degene die de stok vasthoudt mag spreken; onderbreken is uit den boze. Pas als hij de stok aan een ander doorgeeft, mag diegene praten. Bij elke sessie gooit de organisator, Nature Quest, een ander thema in de groep. ‘Geven en ontvangen’ was het onderwerp van een eerdere sessie in Noord. Donaties zijn welkom, maar niet verplicht. De organisatie wil dat iedereen kennis kan maken met de community, zodat iedereen ‘altijd ergens terecht kan voor een goed gesprek of luisterend oor’. Volgens de aankondiging wil Nature Quest zo een ‘cadeautje aan de samenleving’ geven. Wie er op 23 januari bij wil zijn, moet zich aanmelden bij Sara Eenhoorn (sara@naturequest.nl).

Wijsheid

Eenhoorn en haar teamgenoten willen mensen stimuleren om vaker de natuur op te zoeken. Volgens hen is het ‘dé plek om wijsheid te ontwikkelen en je bewust te worden van de plek die je wilt innemen in het geheel’

Back To Top
Zoeken