skip to Main Content

Lichtjuweel schittert rond IJ  

Als het pontje ’s avonds aanmeert bij het IJplein zijn de verlichte kunstwerken van Jan van der Horn te zien. De magische foto’s hangen er nog tot en met 20 januari.  

Zodra het donker wordt, zijn de felgekleurde geënsceneerde foto’s in de lichtbakken goed te zien. De roze-groen-blauwe beelden lijken op dia’s en zijn gemaakt door Jan van der Horn. De foto’s, die een inkijkje geven in een fantasiewereld, duiken op vanuit woonarken en huizen in de omgeving van het IJplein en de Sixhaven. Dat doen ze als ‘een zeldzame witte orchidee, die ergens nog een plekje heeft gevonden in de oprukkende stad’, aldus de kunstenaar op zijn Facebook-pagina. Net als de mensen in deze groeiende stad willen ze laten zien dat ze nog bestaan.

Theatraal decor
De foto’s, die tezamen het kunstwerk Lichtjuweel vormen, zijn nog tot en met 20 januari te zien. Ze zijn een niet-officieel onderdeel van het Amsterdam Light Festival. Initiatiefnemer Van der Horn is een beeldend kunstenaar die zich uitdrukt via fotografie. In zijn Amsterdamse atelier maakt hij landschappen van papier, klei, karton en koper en schildert hij een achtergrond. Vervolgens licht hij zijn theatrale decor uit en maakt hij er foto’s van. Lichtjuweel is met steun van het Fonds voor Noord tot stand gekomen.

Back To Top
Zoeken