skip to Main Content

Duurzame kerstboom ook in Tilburg!

Gaat Jouw Boom Straks Ook Terug De Natuur In?

Om ook het kerstfeest te verduurzamen, hebben de initiatiefnemers van BeterBoompje een alternatief bedacht voor de gangbare wegwerpkerstboom. Een alternatief dat nu ook voor Tilburgers tot de mogelijkheden behoort.

TILBURG – Elk jaar gooien we in Nederland 2,5 miljoen wegwerp kerstbomen weg. Na jarenlange groei en verzorging zijn ze goed voor slechts vier weken versiering en gezelligheid. Vervolgens worden de meeste bomen direct verbrand. Niet alleen sneu voor het boompje; ook allesbehalve duurzaam. Er bestaat een duurzaam alternatief voor de traditionele kerstboom. Veel kerstbomen worden nu nog na gebruik verbrand. De initiatiefnemers van BeterBoompje willen dat graag anders zien. Ze komen daarom in samenwerking met Lowlander Bier in elf steden met een duurzaam alternatief, nu ook in Tilburg! BeterBoompje biedt twee opties. De eerste optie is dat je de boom ‘leent’ van de natuur. Je koopt de boom met kluit en na de kerstperiode plaatst BeterBoompje de boom terug in de natuur. De andere optie is dat je kiest voor een afgezaagde boom, waarvoor Lowlander Bier er ter compensatie twee nieuwe bomen voor terug plant. Met dit initiatief hopen de organisatoren het concept van wegwerpkerstbomen uit Nederland te bannen. Binnen tien jaar moet dit gebeuren. Ze beseffen dat dat niet makkelijk is: ‘Met de huidige wegwerpcultuur gaat dat niet zo één-twee-drie’, zo staat op hun website te lezen. Uiteindelijk betekent het dat de bomen die gebruikt worden, langer CO2 uit de atmosfeer kunnen halen.

Snoeiafval
Lowlander Bier kan overigens zijn voordeel doen met de tweede optie van bomen-zonder-kluit. Zij  gebruiken het snoeiafval voor de productie van hun Winter I.P.A. Een kerstboom kun je vanaf €28,50 bestellen. Het laatste ophaalmoment is op 12 december aan de Burgemeester Brokxlaan. Meer informatie via beterboompje.nl.

(Flickr / S. Davis)

 

 

Back To Top
Zoeken