skip to Main Content

Tiny Forest geplaatst bij Kindcentrum Christoffel

Bij Kindcentrum Christoffel Is Een Tiny Forest Aangeplant Compleet Met Rode Klaprozen.

Met het aanplanten van negenhonderd bomen is er in de buurt van Kindcentrum Christoffel een Tiny Forest ontstaan. Het bos is gedoopt tot ’t Christoffelbosje.

TILBURG – De stad is een Tiny Forest rijker! Het is de tweede in Tilburg. De eerste werd eerder dit jaar aangeplant. ’t Christoffelbosje, zoals het miniatuurbos is genoemd, is geplaatst op het plein aan de Burgemeester Rauppstraat en de Schout Crillaertstraat en aangelegd door de kinderen van de nabijgelegen Kindcentrum Christoffel. Dat centruim liet enthousiast weten: ‘Ons kindcentrum adopteert een Tiny Forest! Een dichtbegroeid inheems minibos midden in de wijk. Dit Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.’

Unaniem
Het spiksplinternieuwe bos telt ruim negenhonderd bomen en heeft een oppervlakte ter grootte van een tennisveld. De opening gebeurde onder het toeziend oog van miniburgemeester Sumana en Tijn van de leerlingenraad. De naam van nieuwe bosje is niet bedacht door mensen van het Kindcentrum of de gemeente, maar door een 92-jarige omwonende. Die stuurde de suggestie per brief in naar de kinderraad van het Kindcentrum, deze heeft de naam met unanieme stemming aangenomen. Het Tiny Forest is ontstaan door een samenwerking tussen de gemeente en IVN Natuureducatie. Het bos moet bijdragen aan de biodiversiteit en daarnaast een fijne ontmoetingsplek zijn.

Back To Top
Zoeken