skip to Main Content

Duizend nieuwe huizen bij Weespertrekvaart

De gemeente wil bedrijventerrein Weespertrekvaart Oost transformeren in een duurzame woonwijk met zo’n duizend woningen en lichte bedrijvigheid.

OOST – Onlangs ontvouwde de gemeente in een persbericht haar plannen voor Weespertrekvaart Oost. Dit bedrijventerrein is straks een nieuwe buurt om te wonen, leven, bewegen en ontspannen. Er komen circa duizend woningen. Veertig procent daarvan worden middensegment woningen, twintig procent vrije sector woningen en veertig procent sociale huurwoningen. Er komen speelvoorzieningen en een basisschool. Daarnaast is ongeveer 17.000 vierkante meter gereserveerd voor lichte bedrijvigheid en kantoren. Langs de Weespertrekvaart komt een brede groene wandelkade. De wijk wordt behalve groen ook klimaatbestendig en rainproof. Zo zal regenwater onder meer worden opgeslagen in ‘waterbergende’ straten, geveltuinen en binnentuinen. Er wordt circulair gebouwd; producten en materialen worden zo veel mogelijk hergebruikt. Ook wordt er zo veel mogelijk gewerkt met lokale materialen. De Weespertrekvaartbuurt ligt in de luwte van de opkomende stadswijk Amstelkwartier en wordt begrensd door de Weespertrekvaart in het oosten, de Spaklerweg in het westen en het Amstel Businesspark Zuid in het zuiden.

Fiets- en autoverbindingen

Door het spoor en de trekvaart ligt het gebied nu nog geïsoleerd, maar daar moet verandering in komen door betere fiets- en autoverbindingen. Op woensdag 19 december moeten het bestemmingsplan en investeringsbesluit nog worden goedgekeurd in de gemeenteraad.

 

[CREDIT] Beeld: Dienst Publieke Werken/ Stadsarchief Amsterdam

 

[BIJSCHRIFT]

Weespertrekvaart (van linksboven naar rechtsonder) en omgeving

Back To Top
Zoeken