skip to Main Content

Hart voor elkaar en de buurt

Van activiteiten onder de naam ‘Stap uit je Bubbel’ tot een Buurthulp Lab. Buurthulp Oost doet alles om buren te verbinden.

OOST – Buurthulp Oost brengt buurtbewoners in contact met buurtgenoten die behoefte hebben aan een luisterend oor en die hulp kunnen gebruiken. Elke woensdag van 9.30 tot 12.00 uur zijn buurtbewoners welkom in de Javastraat 118. Vanaf 26 november tot en met 14 december organiseerde Buurthulp Oost daarnaast een serie activiteiten onder de titel ‘Stap uit je Bubbel’. De organisatie deed dat om een breder publiek aan te spreken. De kick-off bestond uit Buurtmaaltijd XL, waarbij buren van alle leeftijden aanschoven om samen te eten. De reeks werd afgesloten met het Stap uit je Bubbel Buurtfeest, inclusief yoga op André Hazes, een geschiedenisles over de Indische Buurt en de workshop ‘hoe word ik een goede buur’.

Vertrouwenspersonen
Tijdens de activiteiten konden buren op een laagdrempelige manier hulpvragen neerleggen bij een van de vrijwilligers. Deze vrijwilligers fungeren als vertrouwenspersonen en zijn intern opgeleid bij het Buurthulp Lab. Deze cursus van acht bijeenkomst wordt tweemaal per jaar kosteloos aangeboden, in februari en oktober. Iets voor het nieuwe jaar? Kijk op buurthulpoost.nl.

 

[BIJSCHRIF] Het gebouw waar Buurthulp Oost kantoor houdt

Back To Top
Zoeken