skip to Main Content

Oost scoort in Gault & Millau Gids

Welke horecaondernemer wil niet vermeld staan in de gastronomiegidsen van het Franse bedrijf Gault & Millau? In de nieuwste versie staan meerdere restaurants in Oost vermeld.

OOST – Onlangs kwam de Gault & Millau Gids 2019 uit. Deze gastronomiegids wordt gezien als een concurrent van de Michelingids. De Gault & Millau Gids is van oorsprong Frans. Sinds 1998 heeft Nederland een eigen versie. De restaurants die erin vermeld staan, kunnen maximaal twintig punten krijgen. Om in de gids te komen, heeft een zaak twaalf punten van de inspecteurs nodig. Van de 709 restaurants die erin staan, zitten er 133 in Amsterdam. Tweehonderd namen zijn nieuw, waaronder Café Cliché, de culinaire ‘huiskamer’ van Sidney Schutte, voorheen chef bij Librije’s Zusje. Cliché zit sinds augustus op de Middenweg en is nu al de lieveling van Oost. De zaak scoorde 13,5 punten. Het hoogst genoteerde restaurant van Nederland is Inter Scaldes in Kruiningen (19,5 punten). Ciel Bleu in Zuid en Spectrum, voorheen Librije’s Zusje. Restaurants in Centrum hebben van alle zaken in de stad
de meeste punten: 18,5.

In Oost
De hoogst genoteerde restaurants in Oost (15 punten) zijn Jacobsz en De Kas. Net daaronder, met 14 punten, staan wijnbar 4850, rotisserie Rijsel en een van de twee restaurants van Hotel V: The Lobby in de Fizeaustraat. Café Restaurant Riva staat met dertien punten iets onder Cliché. Persijn, Risto Enoteca Pepenero en Wilde Zwijnen scoorden alle drie twaalf van de twintig punten.

BOL
Gault & Millau Gids 2019:
Café Cliché op de Middenweg is een van de tweehonderd nieuwe namen

 

CREDIT
Beeld: Michael van Oosten

BIJSCHRIFT

Café Restaurant Riva aan de Amstelboulevard

Back To Top
Zoeken