skip to Main Content

Dubbel feest bij Stayokay in Oost  

Dubbel Feest Bij Stayokay In Oost  

Dit jaar bestaat hostelketen Stayokay negentig jaar. De vestiging in Oost viert zowel dit jubileum als de afronding van de verbouwing.

OOST – Om jongeren aan te moedigen er op uit te trekken en de Nederlandse plattelandscultuur te ontdekken, werd in 1929 de Nederlandse Jeugdherbergcentrale opgerichtInmiddels is dit een hostelketen bedoeld voor alle generaties. Sinds 2003 opereert de keten onder de naam ‘Stayokay’. Amsterdam heeft drie vestigingen, waaronder één in OostOm mee te groeien met de wensen van de bezoekers, zijn veel hostels onlangs verbouwd. Zo ook de vestiging aan het Timorplein. Het hostel in een voormalige Technische School is sinds kort helemaal trendy: bont behang, zithoeken, een lange industriële bar, quotes op de muren. Stayokay-marketingman Frank Bouwman zei hierover tegen Oostonline: ,,Onze interieurontwerpers hadden de opdracht de kleurrijke omgeving van Oost, met haar veelheid aan culturen, terug te laten komen in het interieur. Ook wilden we de locatie uitnodigend maken voor omwonenden.” Nu de verbouwing achter de rug is, organiseert het hostel elke vrijdag livemuziek en zijn er geregeld pubquizzen

De Mengtafel
Tijdens het jubileumjaar zijn er bij alle Stayokays feestelijke activiteiten, zoals het evenement De Mengtafel dat in Oost op 19 mei plaatsvindt. Vanaf 17.00 uur kun je dan aan lange tafels terecht voor een driegangendiner, muziek en gesprekken (à €18,50, via stayokay.com).

Back To Top
×Close search
Zoeken