skip to Main Content

Nieuwe plekken 24-uursopvang asielzoekers 

Nieuwe plekken 24-uursopvang Asielzoekers 

Wethouder Groot Wassink heeft vier nieuwe panden voor de 24uursopvang van ongedocumenteerde asielzoekers bekendgemaakt. Eén ervan zit in Oost 

NOORD  In zijn recente brief aan de gemeenteraad noemt wethouder Groot Wassink (Sociale Zaken) vier adressen waar ongedocumenteerde asielzoekers 24 uur kunnen worden opgevangen. In Oost gaat het om Javaplantsoen 17. Drie van de vier pand zijn eigendom van de gemeente. Ook bij het adres in de Indische Buurt is dat het geval. Op Javaplantsoen 17 zit de ROC Top, waar jongeren worden begeleid die buiten het reguliere onderwijs vallen. De gemeente wil de bovenverdieping in gebruik nemen, terwijl de rest blijft zoals het was, zo bericht het Parool. In de komende weken zal de gemeente omwonenden per brief melden om hoeveel opvangplekken het gaat én ze uitnodigen voor de bewonersavonden in mei. 

Werken aan toekomstperspectief
De gemeente wil in totaalvijfhonderd ongedocumenteerde asielzoekers opvangen. Dat moet gebeuren met maximaal 23 panden. Eerder maakte de gemeente al zeven andere locaties bekend. Begin mei beslist het gemeentebestuur of deze definitief in gebruik genomen zullen worden. In juni wordt bekend of de nieuwe vier locaties gebruikt gaan worden. Ongedocumenteerden komen alleen in aanmerking voor de 24uursopvang als ze werken aan toekomstperspectief: vrijwillige terugkeer of een traject volgen waardoor ze alsnog legaal in Nederland mogen blijven. Het is de bedoeling dat in juli de eerste deuren van de nieuwe opvanglocaties opengaan en dat voor het einde van 2019 alle locaties open zijn. 

Back To Top
×Close search
Zoeken