skip to Main Content

De glimlach van een oudere 

Maar liefst negen medewerkers van Zorggroep Amsterdam Oost doen mee aan de landelijke campagne om mensen te interesseren voor een baan in de zorg. Volgens hen kun je met dit werk het verschil maken. 

OOST – Vorig jaar november lanceerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ‘Ik zorg’, een landelijke campagne om nieuw zorgpersoneel te werven. Via foto’s, filmpjes en verhalen van medewerkers moet duidelijk worden wat de meerwaarde is van een baan in de zorg. De negen medewerkers van Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO) die voor de campagne werden gevraagd, deden maar wat graag mee. Ze doen hun werk dan ook met heel hun hart.  

Trots
ZGAO is een kleine zorgorganisatie met twee verpleeghuizen: het Flevohuis bij het Flevopark en de Open Hof in de Fahrenheitstraat. Ellen, een van de medewerkers uit de campagne, werkt al 34 jaar in de zorg en vindt het nog steeds ‘het mooiste beroep van de wereld’. ,,De glimlach van een oudere kan mijn hele week goed maken. Ik ben er trots op voor ze te zorgen en wat voor ze te betekenen.” Dagmar, voorheen schoonmaakster nu in opleiding voor Verzorgende, is ‘heel dankbaar’ dat ze dit werk mag doen. ,,Ik probeer mensen de hulp te geven die ik zelf ook graag zou krijgen als ik oud ben. Als een mens iets niet meer kan en afhankelijk is van een ander, dan zorg je daar toch gewoon voor?” 

Vergrijzing
De portretten van de ZGAO-medewerkers zijn te zien in de twee verpleeghuizen in Oost en op zgao.nl. Op ontdekdezorg.nl komen zorgmedewerkers uit heel Nederland aan het woord. Ook via tv-spotjes is de campagne zichtbaar. De campagne is geen overbodige luxe: als er niks wordt gedaan, is er in 2022 een tekort van 125.000 medewerkers. Dat heeft te maken met de vergrijzing en het hoge aantal chronisch zieken. De campagne is onderdeel van het programma ‘Werken in de zorg’ dat vorig jaar begon en onder meer voorziet in extra geld voor de ‘opleidingspot’ van zorginstellingen. 

Back To Top
Zoeken