skip to Main Content

Baden in luxe    

De gemeente trekt miljoenen uit voor sport in de stad. Zo komt er een overdekt zwembad in Oost. Wie niet kan wachten, kan al zwemmen als een koning(in) bij Hotel Jakarta. 

OOST – Onlangs werd bekend dat de gemeente €276 miljoen gaat steken in sportfaciliteiten. Dit doet ze om de groei van de stad bij te benen. Oost krijgt onder meer een sporthal in de Sluisbuurt, een sportpark op Strandeiland en een overdekt zwembad. Op dit moment kun je in het stadsdeel al overdekt baantjes trekken in het Sportfondsenbad Amsterdam-Oost aan het Land van Cocagneplein. Swimgym aan de Wibautstraat is ook een optie, alleen moet je dan wel eerst lid worden. Een andere zwemmogelijkheid vind je op de Javakade, in het vorig jaar geopende Hotel Jakarta Amsterdam by Westcord. Dit viersterrenhotel op de plek waar voorheen de lijndienst naar Jakarta vertrok, biedt gasten tal van faciliteiten.  

Niet-gasten 

Een aantal faciliteiten is ook toegankelijk voor niet-gasten van het hotel, zoals: het zwembad met uitzicht over het IJ, de saunaruimte, inclusief Finse sauna en Turks stoombad, en de fitness. Voor €12.50 kun je een dagkaart voor het zwembad kopen. Een dag zwemmen en stomen kost €17.50. De ultieme dagkaart kost €20 en levert je toegang tot het zwembad, de sauna én fitness op.

Back To Top
Zoeken