skip to Main Content

Zweten in het park  

Typisch Oost: SportContrainers, containers met spullen om mee te trainen. Ze staan nu in het Theo van Goghpark en het Oosterpark.  
 
OOST – De gemeente Amsterdam gaat 276 miljoen investeren in sport in de stad. In stadsdeel Oost stonden sport en beweging altijd al hoog op de agenda. Zo is Hafid Ouaali, programmamanager/Beleidsrealisator Sport van dit stadsdeel, samen met sportmakelaar Hellen Velders, de motor achter de introductie van de SportContrainers in Oost. Deze mobiele sportobjecten waarmee iedereen vanaf 8 jaar aan zijn conditie kan werken, staan er sinds vorig jaar april. Om de zes maanden wisselen ze van locatie. De objecten stonden onder meer in het Oranje-Vrijstaatplein en het Flevopark. Sinds kort staat er één in het Theo van Goghpark en één in het Oosterpark. De SportContrainer is een mix van een sporttoestel en een buitensportaccommodatie. Er zitten onder meer ringen en rekstokken aanSportclubs en -groepjes kunnen een code krijgen waarmee ze sportspullen uit de container kunnen halen.  
 
Urban Sportpark 
Ook elders in Oost kun je buiten volop trainen. In het Flevopark en het Diemerpark staan kriskras allerlei fitnesstoestellen opgesteld. Het Flevopark heeft een gemarkeerde 400-meterhardloopbaan die erg populair is. De Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland krijgt straks rond het Urban Sportpark calisthenicstoestellen, objecten voor een populair type krachttraining.  
 

Back To Top
Zoeken