skip to Main Content

De Appel zoekt nieuw onderkomen

De Appel zit al een tijdje bij Station Lelylaan, maar het kunstcentrum moet over twee jaar verhuizen. De vraag is echter: waarheen?

NIEUW-WEST – Centrum voor hedendaagse kunst De Appel moet op zoek naar een nieuwe locatie. Vanaf 2021 gaat broedplaats Lely, waar het kunstcentrum nu is gehuisvest, namelijk dicht. Het vinden van een nieuwe locatie is de taak voor de nieuwe directeur van De Appel. Die nieuwe directeur is Monika Szewczyk. Zij volgt Niels van Tomme op. Szewczyk werkte eerder bij het Visual Arts Program van de Universiteit van Chicago en als hoofddocent bij het Piet Zwart Institute. Ze was ook curator van de Documenta die in 2017 niet alleen in Kassel, maar ook in Athene plaatsvond. Niet alleen moet Szewczyk een nieuw onderkomen vinden, ook moet ze nieuwe fondsen en inkomsten zoeken om het voortbestaan van het centrum te garanderen.

Muurschildering

De Appel, opgericht in 1975, brengt objecten, ideeën en mensen samen in een ‘cultureel diverse realiteit’ en organiseert daarvoor tentoonstellingen, performances, filmvertoningen, lezingen en bijeenkomsten. Het centrum trekt jaarlijks zo’n zeventienduizend bezoekers. Nu is het instituut bij station Lelylaan te herkennen aan de opvallende muurschildering aan de zijgevel.

Back To Top
Zoeken