skip to Main Content

Buurthulp Oost vóór en dóór de buurt

Buurthulp Oost is er voor eenieder in het stadsdeel die hulp nodig heeft, maar ook voor degenen die iets voor een ander willen doen. Van het bieden van een luisterend oor tot hulp bij de administratie…
 

OOST – Buurthulp Oost is gevestigd aan de Javastraat 118, in het Eltheto-complex van de Protestantse Kerk Amsterdam. Hier kan iedereen uit stadsdeel Oost terecht voor allerhande hulp. Geen hulpvraag is Buurthulp Oost te gek. Bijvoorbeeld ouderen die niet meer zelfstandig hun administratie of boodschappen kunnen doen. Maar ook de mantelzorger die het even teveel wordt, kan bij Buurthulp Oost voor hulp aankloppen. Ook wie graag iets voor iets voor een ander wil doen, is van harte welkom bij Buurthulp Oost. Er is altijd behoefte aan vrijwilligers die bereid zijn om bijvoorbeeld iemand naar het ziekenhuis te begeleiden of mee naar de supermarkt te gaan. Een simpele wandeling of een luisterend oor is soms al voldoende om iemand te helpen. Het is maar net wat er in de agenda van de vrijwilliger past, of wat die leuk vindt om te doen. Vrijwilligers kunnen bij Buurthulp Oost een cursus ‘Vertrouwenspersoon’ volgen waarin ze in 8 bijeenkomsten leren hoe ze beter kunnen luisteren. Actief en zonder oordeel en gericht op het vinden van de echte vraag áchter een vraag. De cursus wordt afgerond met een certificaat en is kosteloos voor vrijwilligers die minimaal ééns in de veertien dagen iets voor een ander willen doen.  

Praktijkles 

Naast de cursus kunnen vrijwilligers ook praktijklessen volgen bij Buurthulp Oost. Onder begeleiding van een psycholoog worden ervaringen gedeeld en advies gegeven. Elke maand is er een praktijkles, waarin casussen van bewoners worden besproken. Wie als vrijwilliger wil helpen, kan zich aanmelden via de site van Buurthulpoost.nl of gewoon op woensdagmorgen binnenlopen aan de Javastraat 118 om kennis te maken.

Back To Top
Zoeken