skip to Main Content

Buiten zwemmen in Noord in hartje winter!

Buiten Zwemmen In Noord In Hartje Winter!

Het kwik daalt soms nog tot onder het vriespunt, tóch heeft de gemeente midden in de winter in Noord buiten zwemmen. Wie durft?

NOORD – Ondanks de winterkou is het buitenbad van het Noorderparkbad al geopend. Normaliter gaan alle buitenbaden op 1 september dicht en pas eind van april weer open. Dit jaar bleef het buitenbad van De Mirandabad in Zuid als proef open. Dat bleek een groot succes! De Mirandabad werkt inmiddels met wachtlijsten. Om die reden heeft de gemeente gekozen een tweede buitenbad te openen. Het Noorderparkbad is doordeweeks geopend tussen 07.00 en 18.00 uur en in het weekend tussen 09.00 en 16.00 uur. Het bad wordt verwarmd en zal in principe een aangename temperatuur hebben van tussen de 18 en 21 graden Celsius. Kleedruimtes en kluisjes zijn gesloten, maar de zwemmers kunnen zich in een speciale tent omkleden. Vanwege het seizoen wordt zwemmers aangeraden zaken als een wetsuit, badmuts en warme drank mee zelf te nemen. Sportwethouder Simone Kukenheim liet weten: ,,Door de opening van het Noorderparkbad bieden we onze inwoners de kans om buiten te sporten in een veilige omgeving. Bewegen is niet alleen fijn, maar draagt ook bij aan de gezondheid en daarmee de weerbaarheid van mensen”.

Van elders
Wie interesse heeft, moet vooraf online een toegangsbewijs kopen. Vanwege de coronamaatregelen mogen maximaal 25 personen tegelijk zwemmen. Bij de Mirandabad bleek dat veel mensen van elders in deze coronaperiode naar de Amsterdamse zwembaden komen, maar de gemeente benadrukt dat dit eigenlijk niet de bedoeling is.

(Foto: FLICKR / Oleg Dubyna)
Back To Top
×Close search
Zoeken