skip to Main Content

Werkzaamheden centrale plein NDSM-werf

Werkzaamheden Centrale Plein NDSM-werf

Bij de pontaanlanding moet het centrale plein van de NDSM-werf komen te liggen. De werkzaamheden duren nog zeker tot medio april. Wat gaat er allemaal gebeuren?

NOORD – Er wordt flink gewerkt aan de NDSM-werf. Zo ook aan de kade tussen gebouwencomplex Pontkade en de pontaanlanding. De werkzaamheden aan dit gebied duren nog tot half april. De gemeente wil dat dit gebied het centrale plein van de NDSM-werf wordt, hiervoor moet veel gebeuren. De huidige bestrating en alle leidingen die eronder liggen worden verwijderd. Ook wordt de oostkant van de pontaanlanding veranderd van hoogte, aan beide kanten wordt vervolgens geheid zodat er een steiger geplaatst kan worden. De heiwerkzaamheden begonnen op 20 januari en gaan tot ongeveer 10 februari door, ervan uitgegaan dat alles volgens plan verloopt. De bestrating wordt vergelijkbaar met de bestrating rondom gebouwencomplex Pontkade. Voor mensen die er even willen uitrusten is er goed nieuws, er wordt ook een betonnen zitrand geplaatst. De kade langs het water zal gedurende de werkzaamheden niet of slecht toegankelijk zijn, er is een omleiding ter plaatse. De ponten blijven altijd bereikbaar.

Vierduizend woningen

Dit is niet het enige wat er op de NDSM-werf gebouwd of verbouwd wordt. Op het gehele NDSM-terrein komen ook nog vierduizend woningen. De bouw van veel van die woningen is al gestart.

(Foto: Gemeente Amsterdam)
Back To Top
×Close search
Zoeken