skip to Main Content

Bezorg de ‘zomergastjes’ een toptijd

Met al het water in de buurt is IJburg in de zomer het ultieme vakantieoord. Jij kunt helpen om te zorgen dat álle kinderen in Oost dáár hun vakantie kunnen vieren.

OOST – Veel kinderen verheugen zich al ver van tevoren op de grote vakantie, maar er zijn ook kinderen die deze voorpret niet hebben. Er zijn namelijk best veel ouders die geen geld hebben om hun kinderen mee op vakantie te nemen. Om te zorgen dat zo min mogelijk kinderen buiten de boot vallen, heeft stichting Bluf het project ‘Zomergastje’ bedacht. Dit initiatief, waarbij kinderen vakantie komen vieren op IJburg, is bestemd voor kinderen tussen de vijf en negen jaar uit Oost. Een deel van hen is nog niet zo lang in Nederland.

NOS

De vakantie wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en loopt van 20 tot 24 juli, de tweede week van de zomervakantie. De kinderen logeren vier nachten bij gastgezinnen. Overdag is er een dagprogramma, waarbij vrijwilligers de activiteiten begeleiden. Natuurlijk mogen ook de kinderen van gastgezinnen meedoen aan het programma. Vorig jaar kwamen er twintig ‘zomergastjes’ en haalde hun vakantie zelfs het NOS Journaal. Om dit jaar weer een groep kinderen een toptijd te bezorgen, zijn meer gastgezinnen welkom (met of zonder eigen kinderen). Meer info vind je op zomergastje.nl.

Back To Top
Zoeken