skip to Main Content

Nieuwe straat in de Watergraafsmeer

Sinds vorig jaar wonen 250 jongeren op het voormalige trainingsveld van Zeeburgia. Dit veld heeft nu een eigen straatnaam: Ringslangpad.

OOST – In Stek Oost, een complex van containerwoningen, wonen tijdelijk 250 studenten en erkende vluchtelingen van 18 tot en met 27 jaar. Het gebouw staat op het voormalige trainingsveld van voetbalclub Zeeburgia aan de Kruislaan. Dit oude trainingsveld kreeg onlangs een eigen straatnaam: Ringslangpad. Een naam die volgens Oost Online ‘opmerkelijk’ is. In de Watergraafsmeer zijn straten en pleinen namelijk vooral vernoemd naar geleerden en wetenschappers, onder wie Linnaeus, Copernicus, Archimedes en Nobel. Of naar namen die met de historie van de polder Watergraafsmeer te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan Middenweg, Hogeweg en Brinkstraat. Volgens de digitale krant past een pad dat officieel is vernoemd naar een reptiel niet in dat rijtje onderwerpen thuis. Meestal zijn straatnamen in een wijk gekoppeld aan een thema. Wordt met deze naam de start van de reptielenwijk ingeluid?

Diversiteit

Straatnamen zijn nogal ‘een ding’ in de stad. Zo kwam enige tijd geleden PvdA-fractieleider Sofyan Mbarki met het (aangenomen) voorstel om te streven naar meer diversiteit onder Amsterdamse straatnamen, waarin nu vooral mannelijke 17e- -eeuwse zeehelden figureren. In nieuwbouwijken zou meer ruimte moeten zijn voor bijvoorbeeld namen van migranten of vrouwen.

Back To Top
Zoeken