skip to Main Content

Bewoners De Pijp willen elektrisch ‘deelrijden’

Bewoners De Pijp Willen Elektrisch ‘deelrijden’

Bewoners van de Hemony- en Willibrordusbuurt beginnen een proef met elektrisch deelrijden. Voor die proef van start gaat, komt er eerst een inventarisatie van de behoeften.

ZUID – Het aanbod staat nog niet vast, want dat willen de initiatiefnemers volledig baseren op de behoefte uit de buurt. Ze willen erachter komen wannéér bewoners de eigen auto vaarwel zeggen en besluiten om een auto met anderen te delen. Op 19 mei kunnen bewoners proefrijden in verschillende modellen auto’s, maar ook gebruikmaken van andere voertuigen, zoals scooters en fietsen. Het uitgangspunt is dat er een divers aanbod is aan deelauto’s en dat voor elke beëindigde parkeervergunning een parkeerplaats wordt opgeheven. Daardoor komt er meer ruimte op straat. Deelauto’s krijgen echter wel een vaste plek in de buurt. Met een enquête hopen de initiatiefnemers te achterhalen aan wat voor elektrische vervoermiddelen er bij de bewoners behoefte is.

Met welk doel?

Zijn er alleen auto’s nodig, of ook bakfietsen, biro’s (de elektrische mini-auto’s) en scooters? De vraag is ook aan waar bewoners de elektrische vervoermiddelen voor gaan gebruiken. Is dat voor vakantie, woon/werkverkeer of de boodschappen? De enquête kunnen bewoners invullen via elektrischdeelrijden.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken