skip to Main Content

Betaald parkeren in de Oerle, Fatima en de Trouwlaan

Betaald Parkeren Wordt In De Oerle, Fatima En De Trouwlaan Deels Ingevoerd...

Gratis de auto neerzetten op Oerle of Fatima? Dat kan helaas niet lang meer. Binnenkort wordt betaald parkeren ingevoerd. Het tarief? €1 per uur.

TILBURG – Het duurt nog even, maar vanaf 1 maart zullen automobilisten vaker de knip moeten trekken. Het gebied Trouwlaan, Oerle en Fatima wordt (deels) betaald parkeren. Het parkeren gaat €1 per uur kosten en kan aan de automaat of via een betaalapp worden voldaan. De beslissing is genomen in samenspraak met omwonenden en ondernemers in zogeheten reviewpanels. Deze panels hebben onder andere de betaaltijden geadviseerd, omdat deze mensen weten wat er in die omgeving speelt. Het gebied grenst aan een wijk waar al ‘betaald parkeren’ is. Automobilisten wijken om die reden uit naar aangrenzende gebieden waar vervolgens parkeer-schaarste ontstaat. Met invoering van betaald parkeren verwacht de gemeente deze overlast op te lossen. Parkeren in het Trouwlaan-Oerle gebied geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot en met 22.00 uur. In Fatima is dit op dezelfde dagen van 09.00 tot en met 02.00 uur en op zondag van 12.00 tot en met 02.00 uur.

Parkeervergunning

Het parkeren voor omwonenden en ondernemers wordt ook niet gratis. Zij gaan €5 per maand betalen voor de eerste auto. Wat de prijs is voor een parkeervergunning voor de tweede auto meldt de gemeente niet. Belanghebbenden ontvangen begin februari een brief. Verder zijn er plannen om in de Reit betaald parkeren in te voeren, ook hier ervaart men parkeeroverlast.

(Foto: FLICKR/Arden)
Back To Top
Zoeken