skip to Main Content

Angelique Cornelissen nieuwe stadsfotograaf

Angelique Cornelissen Nieuwe Stadsfotograaf

Tilburg wordt dit jaar maandelijks verblijd met een foto van de kersverse stadsfotograaf Angelique Cornelissen. Haar inzending voor de fotografiewedstrijd overtuigde de jury.

UTRECHT – Hans van Dongen zwaaide onlangs af als stadsfotograaf 2020 van Tilburg. Angelique Cornelissen mag dit jaar het stokje overnemen. Cornelissen is daarmee de vierde stadsfotograaf van de stad. Zij is als beste uit de bus gekomen bij een fotografiewedstrijd waaruit werd bepaald wie de prestigieuze titel zich eigen mocht maken. De vierkoppige jury heeft moeten kiezen uit dertien verschillende foto’s. De winnende foto was er een van de Vogelkooikseflat, die recht tegen de muur omhoog kijkt. Angelique Cornelissen kreeg van de jury een lovende beoordeling. Ze noemen het een interessant beeld met ‘een andere kijk op architectuur vanuit een verfrissend perspectief’. Cornelissen zelf noemde de foto ‘een gok’, daar het thema van de wedstrijd ‘Tilburg als vakantiestad’ was. Tóch koos ze de foto omdat volgens haar Tilburg bij uitstek een stad is die uitdaagt om zaken in een ander perspectief te bekijken.

Platformen
De jurybeoordeling werd in de LocHal bekendgemaakt onder het toeziend oog van de dertien fotografen van de beste foto’s. Cornelissen ontvangt eenmalig een bedrag van €1.000. Ook verschijnt er elke maand, een jaar lang, een foto van haar op de verschillende platformen van Ticket to Tilburg.

(Foto: Ticket to Tilburg)
Back To Top
×Close search
Zoeken