skip to Main Content

10 Vragen aan Welmoed Sijtsma

10 Vragen Aan Welmoed Sijtsma

Presentatrice Welmoed Sijtsma (29) bespreekt ‘s ochtends de actualiteit in Goedemorgen Nederland en één keer in de week presenteert ze Op1 met Sander Schimmelpenninck. De knappe Friezin woont samen met haar jeugdliefde ‘verloofde’ Erik. 

1

Je bent geboren in Friesland, maar je woont in
Amsterdam bevalt dat?

,,Op IJburg, waar ik woon, is niet heel veel te beleven, maar het is fijn dat je de drukte kan opzoeken. Hier helpen mensen je nog als je zware spullen moet sjouwen! Bovendien heb je echt een vakantiegevoel als je hier langs het IJmeer loopt.”

2

Wat vind je zelf het leukste om te doen in onze hoofdstad?
,,Nieuwe plekjes ontdekken! Laatst was ik ineens op een superleuk dakterras op hotel Casa, of je staat ineens in een binnentuin zoals bij Dignita Hoftuin. Ik denk niet dat er een punt komt waarop ik geen onverwachte plekjes meer kan ontdekken in Amsterdam.”

3

Wat bevalt je absoluut niet aan onze hoofdstad?
,,
Die áchterlijke parkeertarieven! Eerst ging ik met de auto naar andere stadsdelen, maar je loopt gewoon leeg. Hoe kun je dat parkeerbeleid nou doorvoeren!? Zo wordt Amsterdam echt alleen voor de elite, dat is toch wat niemand wil?”

4

Wat mist Amsterdam naar jouw mening nog?
,,Een goede avond/nachtverbinding met IJburg! En de ideeën voor een premetro van Amsterdam-West naar -Oost zie ik ook wel zitten.”

5

Is Amsterdam voor jou de stad van de liefde?
,,Je kunt wel veel romantische dingen doen in Amsterdam, bootje varen over de grachten, langs de Amstel zitten. Maar of het nou de stad van de liefde is… dat weet ik niet.”

6

Ga je vaak terug naar Leeuwarden, de stad waar je bent opgegroeid?
,,Om het weekend ben ik in Friesland bij m’n ouders.
We spelen dan met z’n allen spelletjes, samen mijn ouders en m’n zusjes. Met thee en de kat op schoot. Maar als ik dan in Friesland ben, kan
ik weer de levendigheid van Amsterdam missen, de vrijheid. Hier kan je je gewoon elke dag afvragen: waar heb ik vandaag zin in?”

7

Je presenteerde drie jaar lang het Jeugdjournaal. Mis je het Jeugdjournaal?
,,Ik mis vooral het contact met de kinderen! Die onbevangenheid vind ik heerlijk. Je leeft in een soort kinderbubbel. En ik mis het om echt op pad te gaan en items te maken zoals ik deed voor het jeugdjournaal.”

8

Je presenteert al enige tijd Goedemorgen Nederland, wat vind je
leuk aan dat programma?

,,De grote variatie in de onderwerpen. Heel gaaf waren de duopresentaties met politici tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Evenementen zoals Prinsjesdag, of de Amerikaanse verkiezingen zijn ook altijd spannend…”

9

Hoe ambitieus ben je? Heb je nog leuke plannen voor 2020?
,,Ik ben niet zo’n carrièreplanner. Later zou ik graag documentaires maken over maatschappelijke kwesties. Zoals over de situatie hier in Nederland: het gaat eigenlijk erg goed, maar veel mensen voelen onvrede, dan vraag ik mezelf af: hoe kan dat? Privé zou ik graag snel een koophuis vinden met mijn vriend! We zoeken al heel lang in Amsterdam, maar dat is gewoon bijna niet te doen. We kijken nu dus ook buiten de hoofdstad.”

10

Wat zijn de hobby’s van Welmoed?
,,Ik heb sinds er sinds het schaatsen in televisieprogramma De IJzersterkste een hobby bij: een paar rondjes Jaap Edenbaan en daarna chocomel en stamppot in het gezellige café!”

Back To Top
×Close search
Zoeken