skip to Main Content

Woningbouw op de Paasheuvelweg

Woningbouw Op De Paasheuvelweg

Aan de Paasheuvelweg 24 moeten woningen komen, daarover heeft de gemeente afspraken gemaakt met C3 Imagine. Wat gebeurt er met de kerk?

ZUIDOOST – Aan de Paasheuvelweg 24 zit nu nog de christelijke kerk C3 Imagine. Het pand waarin de kerk is gevestigd, gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor 119 woningen, waarvan 65 sociale huurwoningen en 54 vrijesectorhuur- en koopwoningen en een multifunctioneel ‘community center’. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente en de kerk. Dat betekent niet dat de kerk de activiteiten op deze locatie staakt. In het community center moet een auditorium komen dat bedoeld is voor kerkdiensten. Ook komen er in dat center verschillende ontmoetingsruimten en  voorzieningen als horecagelegenheden, veertig parkeerplaatsen en 360 plaatsen om de fiets neer te zetten. Naar verwachting wordt de bouw eind 2022 gestart.

Projecten actief

C3 Imagine is een internationale organisatie met meer dan vijfhonderd kerken, waarvan drie in Nederland, de andere twee staan in Almere en in Amsterdam West. Volgens nul20.nl is de ambitie om in stadsdeel Zuidoost vóór 2040 ongeveer 39.000 woningen bij te bouwen. Op dit moment zijn er in Zuidoost dan ook veel projecten, zoals rondom de Hondsrugweg. Met een gemengd bouwprogramma en een voorinschrijf-regeling lijkt de stad nieuwbouw toegankelijker te willen maken voor lagere inkomensgroepen.

(Foto: FLICKR / Jay Hsu)
Back To Top
×Close search
Zoeken