skip to Main Content

Expositie op de Johan Cruijff Boulevard!

Er Zijn Bijzondere Zangvogels Te Horen Op De Johan Cruijff Boulevard!

Een bijzondere openluchtexpositie in de Johan Cruijff Boulevard! Tot en met begin april kunt je genieten van de mooiste foto’s, een bijzonder drieluik en prachtige zangvogelstemmen.

ZUIDOOST – Ondanks de heftige coronaperiode, wordt op de Johan Cruijff Boulevard een openluchttentoonstelling gehouden met een vrolijke noot. Het nummer Three Little Birds van Bob Marley, belangrijk voor veel Ajaxsupporters, vormt hierin de rode draad. 11 United heeft het initiatief genomen voor de tentoonstelling. Er worden verschillende zaken getoond, waaronder de portretserie The Birdmen die fotograaf Jacquie Maria Wessels heeft gemaakt. Wessels heeft de zangvogelcultuur in Suriname en Nederland vastgelegd. In Suriname laten liefhebbers hun zangvogels in een wedstrijd zingen. Voor wie geïnteresseerd is in deze fotoserie: de foto’s zijn aan de buitenzijde van restaurant JinSo te zien. Ook worden er kunstwerken van AiRich getoond, dit is een drieluik dat in totaal honderdvijftig vierkante meter doek beslaat. Het drieluik vertelt verschillende verhalen uit het stadsdeel. Het drieluik is te zien rondom het FEBO-paviljoen dat in aanbouw is.

Heel bijzonder

In de expositie is niet alleen veel te zien, er is ook het nodige te horen. Namelijk de beste zangvogels van zangvogelwedstrijden. Deze zijn opgenomen met behulp van de Surinaamse Zangvogelvereniging Ringmasters. Faizel Soebratie is blij met de expositie: ,,Het verhaal van onze zangvogelvereniging heeft op een heel bijzondere manier een plek gekregen”, liet hij weten aan Zuidoost.nl. Voor wie toch nog een vleugje Bob Marley wil, de songtekst van Three Little Birds is te lezen boven de doeken van AiRich. De expositie is volgens Zuidoost.nl tot en met begin april te zien.

(Foto 3: City Nieuws)
Back To Top
Zoeken