skip to Main Content

Werkzaamheden hervat aan stationsplein Holendrecht

Het stationsplein Holendrecht wordt flink onder handen genomen. Vooral de zijde van het Amsterdam UMC moet veel aantrekkelijker en veiliger worden. Deze maand is fase 4 van start gegaan.

ZUIDOOST –Amstel III verandert de komende jaren van een kantorenregio in een levendige woonwijk. Dat betekent dat ook het stationsplein van Holendrecht mooier en (verkeers)veiliger moeten worden. Dit gebeurt onder meer door de aanleg van een nieuwe fietsroute van het stationsplein naar het Amsterdam UMC. Er komt ook een parkje in de vorm van een ‘ellips’ met veel groen. Net daarbuiten komen een nieuw restaurant en een kiosk, waar zowel bewoners, reizigers als bezoekers van het ziekenhuis gebruik van kunnen maken. Ook komt er een fietspad tussen het spoor en het busstation. Maar voor het zo ver is, worden deze maand eerst alle kabels onder het stationsplein verlegd, waarna dit voorjaar het terrein met zand zal worden opgehoogd om de hoogteverschillen in het gebied weg te nemen en er één gelijk niveau ontstaat. Dat zand moet een aantal maanden ‘zetten’ om verzakking in de toekomst te voorkomen. Het project kent acht verschillende fasen, waarmee vorig jaar oktober is gestart.

Veiliger oversteken

Naast het spoor is een tijdelijk fiets- en voetpad aangelegd dat leidt van het station naar Amsterdam UMC en op de kruising met de Meibergdreef zijn de verkeerslichten verplaatst zodat het veiliger is om over te steken. In de zomer van 2020 moeten de werkzaamheden aan het nieuwe stationsplein zijn afgerond.

Back To Top
Zoeken