skip to Main Content

Werk maken van energie

De energieadviseurs van Step2Save leggen nu huisbezoeken af in Banne Noord en gaan half februari naar Banne Zuid. Wie heeft ze op pad gestuurd?

NOORD – Een Noorderling is het zat dat ‘mensen aanbellen met een prachtige aanbieding en gratis cadeau’, terwijl ze je uiteindelijk ‘proberen binnen te halen als klant’. Aanleiding voor deze post op de facebookpagina van Stadsdeel Noord is een bericht waarin het Stadsdeel meldt dat de energieadviseurs van Step2Save op huisbezoek gaan in De Banne. ,,Het is zeker niet de bedoeling dat zij energiecontracten proberen te verkopen”, is de reactie. ,,De energieadviseurs hebben van de gemeente alleen opdracht om informatie over energiebesparing te geven en om energieboxen uit te reiken.” De adviseurs doen dit werk in het kader van een sociaal werkgelegenheidsproject van Nuon en de gemeente. Voorheen waren ze langdurig op zoek naar werk, maar nu zijn ze voor één jaar bij Nuon in dienst en worden ze opgeleid tot energieadviseur. Volgens de website van Step2Save bevatten hun energieboxen producten ‘waarmee jaarlijks een maximale besparing van 460kg/Co2 uitstoot per box kan worden gerealiseerd (bij een tweepersoonshuishouden)’. Wat neerkomt op ‘110 wasbeurten van een wasmachine’. Dit voordeel staat los van de besparing uit de tips die ze geven.

Aan de beurt

De adviseurs zitten nu in Banne Noord. Tot half februari gaan ze nog naar de Hoven aan Oosterlengte, van Fokkezeil tot en met Bramzeil. Daarna gaan ze naar Overslag, Overslaghof en Binnenvaart. Vervolgens is Banne Zuid aan de beurt.

Back To Top
Zoeken