skip to Main Content

Werk aan langste tramlijn afgerond

Er Is Gewerkt Aan De Tramlijn In De Prins Willemstraat, Jurriaan Kokstraat, Badhuiskade En (op Foto) De Gevers Deynootweg.

Tramlijn 1 is geschikt gemaakt voor nieuwe trams. De tram rijdt al bijna drie maanden zijn normale route, maar nu zijn de wegen ook weer toegankelijk voor andere weggebruikers.

DEN HAAG – Om stad en het strand bereikbaar te houden voor de groeiende stroom reizigers, is de langste tramlijn van Den Haag – lijn 1 – geschikt gemaakt voor nieuwe trams. De werkzaamheden in Scheveningen zijn afgerond en sinds medio mei is de weg weer open voor alle weggebruikers. Ruim acht maanden werd er gewerkt in de Prins Willemstraat, Jurriaan Kokstraat, Badhuiskade en Gevers Deynootweg. De smalle en dicht bebouwde straten lagen lange tijd volledig open. Naast het vervangen van de rails zijn ook de haltes vernieuwd, de straten heringericht en is de riolering vernieuwd. De tram reed al sinds 8 maart weer de normale route, maar de straten waren nog deels afgesloten en niet toegankelijk voor andere weggebruikers. Hier vonden nog afrondende werkzaamheden van de nutsbedrijven plaats. Daarna konden de parkeervakken en trottoirs worden ingericht.

Kleur asfvalt

Bij de herinrichting is goed gekeken hoe de straten beter en veiliger gemaakt konden worden voor alle weggebruikers. Op de Gevers Deynootweg is voor alle weggebruikers een eigen wegvak gemaakt met een andere kleur asfalt. Zo hebben de tram en bus geel asfalt, de fiets rood en de auto grijs asfalt gekregen. Over een paar jaar moeten alle rode trams vervangen zijn door de modernere, laagvloerse trams. Door het openbaar vervoer en de fietsvoorzieningen en -veiligheid te verbeteren, wil de gemeente mensen stimuleren om minder met de auto en meer met het openbaar vervoer of de fiets naar het strand te gaan.

(Foto: Peter Zoetmulder)

Lees ook:

Jubileumhoek ‘Muziektheater Briza 25 jaar!’

Back To Top
Zoeken