skip to Main Content

Utrechtsebaan krijgt grote opknapbeurt

Dagelijks Rijden Zo’n Zestigduizend Auto’s Over Dit Stukje Van De Utrechtsebaan.

De Utrechtsebaan is na 45 jaar hard toe aan een opknapbeurt. De komende drie maanden beginnen de voorbereidende werkzaamheden en maart volgend jaar moet de klus geklaard zijn.

DEN HAAG – De Utrechtsebaan is een verdiept aangelegd stukje Rijksweg A12, tussen de gemeentegrens bij Voorburg en de Zuid-Hollandlaan in het centrum van Den Haag. Dagelijks rijden zo’n zestigduizend over deze belangrijke weg van en naar het centrum. Om de bereikbaarheid van Den Haag ook voor de toekomst te garanderen moet de 45 jaar oude Utrechtsebaan een grote onderhoudsbeurt krijgen. Hiervoor moet het verdiepte deel van de Utrechtsebaan op verschillende momenten tijdelijk worden afgesloten. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en het centrum optimaal bereikbaar te houden worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. Ook wordt het werk als mogelijk ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. De werkzaamheden zijn bewust ingepland nu de Rotterdamsebaan gereed is. Hiermee heeft de stad een nieuwe belangrijke uitvalsweg.

Voorbereidende werkzaamheden

Na 45 jaar zijn de betonnen wanden en de betonnen fundering van het wegdek van de Utrechtsebaan echt aan vervanging toe. Ook worden de verkeerstechnische installaties vervangen. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden op het grote onderhoud in juni, juli en augustus worden de betonnen wanden van de Utrechtsebaan geïnspecteerd om precies te kunnen bepalen welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Vanaf september tot en met maart van 2022 gaan de hoofdwerkzaamheden plaatsvinden. Daarmee is de weg weer opgewassen tegen het verkeer voor de komende dertig jaar.

(Foto: Peter Zoetmulder)

Lees ook:

Werk aan langste tramlijn afgerond

Back To Top
Zoeken