skip to Main Content

‘Wapen je met kennis, niet met wapens’

Bewoners in Zuidoost zijn het geweld en de criminaliteit in de buurt zat. Ze gingen de straat op om hun onvrede en verdriet kracht bij te zetten.

ZUIDOOST – Begin augustus verzamelden zich zo’n tweehonderd mensen bij metrostation Ganzenhoef voor protestmars ‘Stop the Violence’. Nadat verschillende sprekers het woord hadden gevoerd, liepen de deelnemers naar buurthuis Bonte Kraai. Aanleiding voor deze mars zijn het geweld en de criminaliteit in Zuidoost: een plofkraak, overvallen, schietpartijen. Enkele dagen voor de mars was de begrafenis van Inchomar Balentien, een buurtbewoner die bij een schietpartij om het leven was gekomen. Tijdens de mars riep zijn moeder op om eindelijk te stoppen met het onderlinge geweld. De vrouw is lid van Victory Outreach. Een jeugdleider van deze Kerk, Joel Ricardo, had de mars georganiseerd. Tegen AT5 zei Ricardo: ,,We zijn al een tijdje moe van het geweld. Sommige slachtoffers zijn bekenden van ons. In Amsterdam zijn er nu mensen die opstaan en die een stem uitbrengen om weerstand te bieden. Telkens breekt mijn hart als ik lees over de verschrikkelijke gebeurtenissen. (…) We hebben gelopen voor hoop.”

 

Hoopgevend
Op de website van Ons Zuidoost noemde stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing de mars ‘hoopgevend’. In haar speech aan het begin van de tocht complimenteerde ze de mensen die waren gekomen en zei ze: ,,We willen geen criminaliteit en geweld. Natuurlijk kunnen we goed rappen, dansen en muziek maken, maar we kunnen zoveel meer. Wapen je niet met wapens, maar met kennis, want dan ben je pas een baas.”

Back To Top
Zoeken