skip to Main Content

Op zoek naar ‘de verdwenen Bijlmer’

De Bijlmer wordt steeds meer een buurt van hippies, hiphoppers en hipsters, maar ooit liepen er boeren rond. Waar dat precies was, kun je via een speciale fietstocht ontdekken.

ZUIDOOST – In augustus biedt Imagine IC fietstochten aan naar ‘de verdwenen Bijlmer’. Grotendeels verstopt onder de vele hoogbouw in ons stadsdeel ligt een eeuwenoude geschiedenis van boeren en buitenlui. Her en der vind je nog overblijfselen uit die tijd. Ook in de naamgeving van de flats zitten verwijzingen naar de dagen van weleer, zoals ‘Ganzenhoef’ en ‘Grubbehoeve’. De fietsroute baant zich een weg door de pastorale geschiedenis van Zuidoost. Samen proberen de deelnemers de verhalen te vinden die als fundering onder de Bijlmer liggen. De fietstochten vinden op zaterdag plaats. Ze beginnen om 12.00 uur bij de Bijlmer Arena, voor Marc Bike Shop. De tochten duren 120 tot 150 minuten. De kosten bedragen €10 per persoon met een eigen fiets en €25 per persoon, inclusief fietshuur. Meedoen? Meld je aan via hans.bijlmer@gmail.com!

Erfgoed
De initiator van deze fietstochten, Imagine IC, zit aan het Bijlmerplein. Deze organisatie wil ‘het erfgoed van de stad en het land aanvullen’. Dat doet ze door het dagelijkse leven in de stad en buurt te ‘documenteren, presenteren en te bespreken’.

Back To Top
Zoeken