skip to Main Content

Walnoten rapen in nieuw stadspark

Walnoten Rapen In Nieuw Stadspark

Als de Gaasperdammertunnel klaar is, komt er een groot park op het dak. Onlangs gaf Rijkswaterstaat een update over het groen in het park.

ZUIDOOST – Rijkswaterstaat liet enkele weken geleden weten dat ‘de bomen voor de Gaasperdammertunnel gestaag verder groeien’. Inmiddels groeien de 1.800 bomen voor het park op de Gaasperdammertunnel al bijna twee jaar bij een boomkwekerij in Cuijk. Zodra de bomen naar ons stadsdeel komen, zijn ze al aardig groot en hebben ze een stamomtrek tussen de 18 en 35 centimeter. Er is een grote diversiteit aan bomen: dennen, esdoorns, elzen, iepen, walnoten, sierappels, populieren, eiken, acacia’s, lijsterbessen en Japanse notenbomen. Langs de fietspaden komen zelkova’s, deze bomen uit de iepenfamilie kunnen soms wel 35 meter hoog worden. Op die manier worden de paden een soort lanen. Behalve bomen komen er in het park bloemen en planten. Er komen 33.000 heesters en er worden bollen geplant. Ook wordt er gras en bloemen gezaaid.

Schonere lucht
De Gaasperdammeltunnel komt in de Gaasperdammerweg tussen spoorlijn Amsterdam-Utrecht en de rivier de Gaasp. Volgens de planning begin de bouw van het park op de tunnel in 2020. In 2021 moet het park klaar zijn. Het park verbindt de wijken Bijlmer en Gaasperdam aan weerszijden van de tunnel, voorheen werden die wijken gescheiden door de A9. Een ander voordeel: na de opening van tunnel hebben de buurten rond de A9 Gaasperdammerweg schonere lucht en minder geluidsoverlast. Op bezoekscentrum.rijkswaterstaat.nl vind je een definitieve tekening van het park.

Back To Top
×Close search
Zoeken