skip to Main Content

Tweede Cruijff-stadion bijna open

Ook in Barcelona staat Johan Cruijff op een voetstuk. Binnenkort zal dat nóg beter te zien zijn: de legendarische nummer 14 heeft dan onder meer een eigen standbeeld.

ZUIDOOST – Op 26 augustus wordt het standbeeld van Johan Cruijff onthuld bij het stadion Camp Nou in Barcelona. Daarnaast maakte FC Barcelona vorige maand bekend dat op 27 augustus het gloednieuwe jeugdstadion Estadi Johan Cruyff zal worden geopend. Vanaf dat moment heeft ‘onze’ Johan dus twee stadions die zijn naar hem zijn vernoemd. Het stadion in Barcelona zal niet alleen maar de thuisbasis worden van de jeugdploegen van FC Barcelona, maar ook van het vrouwenelftal en de B-ploeg van die club. FC Barcelona meldt dat de onthulling van het stadion op de 27ste gevierd zal worden met een wedstrijd tussen Ajax O19 en het jeugdteam van Barcelona. Ajax zelf noemt de wedstrijd wél op de website, maar heeft de match nog niet in de digitale agenda gezet.

Eerbetoon
Op de website van FC Barcelona zegt Jordi Cruijff over het nieuwe stadion: ,,Ik ben ontzettend trots en dankbaar met dit mooie eerbetoon. Dit wordt de plek waar jeugdspelers straks de laatste stap richting het eerste elftal gaan zetten. Mijn vader zou dit erg gewaardeerd hebben. Daarom willen wij als familie iedereen bij de club bedanken.”

Back To Top
Zoeken