skip to Main Content

Jamaica gewoon in Zuidoost

Jamaica Gewoon In Zuidoost


Binnenkort verandert de Gaasperplas in een Caribisch eiland met ritmes waarbij het onmogelijk is stil te blijven staan. Er zijn nog tickets te koop!

ZUIDOOST – Het grootste reggaefestival van Nederland, het Reggae Lake Festival, vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Ook dit jaar is de locatie weer de Gaasperplas, aan de kant van de metro. Op 24 en 25 augustus treden er op vier podia internationale artiesten op en kunnen liefhebbers van reggae, ska, dancehall en dub hun lol op. Naar verwachting komen er bezoekers uit 31 landen naar de festivallocatie van tachtigduizend vierkante meter. Tot de grote namen op de eerste dag behoren Don Carlos en Ziggy Marley. Don Carlos is het pseudoniem van de Jamaicaanse reggaezanger Ervin Spencer, die ooit zijn carrière begon als een van de originele leden van de vermaarde reggaegroep Black Uhuru. Marley, de zoon van de legendarische Bob, scoorde in Nederland ooit een hit met het aanstekelijke Love Is My Religion.

Reggae met soul
Op de tweede dag treden onder anderen de Ivoriaanse reggaezanger Alpha Blondy en de band Third World op. De Jamaicaanse groep Third World mengt reggae met invloeden uit de soul, funk en disco. Sinds de oprichting in 1973 bracht de band meerdere albums uit. Een van hun bekendste nummers is Now That We Found Love uit 1978. Tijdens het Reggae Lake Festival zullen ze ongetwijfeld nummers spelen van More Work To Be Done, hun nieuwste album dat op 16 augustus uitkwam. Dagtickets à €39,94 – via reggaelake.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken