skip to Main Content

Voorlopig ontwerp Ruby Gardens goedgekeurd!

Volgens De Architecten Was Het Ontwerp Van De Ruby Gardens Een Grote Uitdaging. Met Dit Plan Dragen Zij Bij Aan De Omvorming Van Een Gebied Waar Uitsluitend Bedrijvigheid Plaatsheeft, Naar Een Gebied Waar Gewoond En Gewerkt Wordt.

Er wordt flink gewerkt rondom de Hondsrugweg. De ambitie om wonen en werken daar meer te vermengen krijgt steeds meer vorm. Het voorlopig ontwerp van de Ruby Gardens is goedgekeurd…

ZUIDOOST – Er komt schot in de plannen met betrekking tot de Hondsrugweg. Het voorlopig ontwerp van de Ruby Gardens is goedgekeurd. Het gebouw Ruby Gardens maakt deel uit van Amstel III (het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en het AMC). Het huidige kantorengebied wordt een echte stadswijk met tienduizend woningen, scholen, supermarkten en winkels. Ruby Gardens biedt ruimte aan honderd huurappartementen en twintigduizend vierkante meter kantoorruimte en komt te staan op de Hullenbergweg, waar kantoorgebouw Ruby Point staat. Aan de voet wordt een groene omgeving gerealiseerd. In de plint van het gebouw komen winkel- en horecaruimtes. Het wordt een gasloos pand met zonnepanelen op de daken.

Nieuw park

Het gebied rondom de Hondsrugweg wordt in de komende jaren herontwikkeld tot een gebied waar wonen, werken en leven centraal staan. Ook wordt er een nieuw park aangelegd met de naam Hondsrugpark. Onlangs is ter ere van deze omvorming een kunstwerk onthuld van Streetart Frankey getiteld de Autoprikker. Dit kunstwerk staat symbool voor het verdwijnen van de auto’s in dit gebied. Op dit moment zitten er in het gebied meer dan vijftig projecten in de pijplijn.

(Foto: Cees Camel / Wiki Commons)

Lees ook:

Werkzaamheden SPOT gestart!

Woningbouw op de Paasheuvelweg

Back To Top
Zoeken