skip to Main Content

CBK is klaar voor creatieve zomer!

De Mooiste Werken Hangt Het CBK Op De Gevel Van Het Bijlmer Sportcentrum.

Vanwege de lockdown heeft niemand de kans gehad om de tentoonstelling Crossing Cultures te zien. Daarom komt het CBK met een online tour. Ook is er vanaf 15 april een nieuwe expositie en is der deze zomer weer een ZomerSalon Royaal.

ZUIDOOST – Het zijn drukke tijden voor het Centrum Beeldende Kunst (CBK). Op 15 april verwachten ze de tentoonstelling Root/Uprooted: Sense of Place. Hierin vertellen kunstenaars met een (voornamelijk) migratieachtergrond verhalen. Hun narratief gaat over migratie, diaspora, culturele hybriditeit, worteling en ontworteling en hoe dit hen heeft beïnvloed. Eerder opende de tentoonstelling Crossing Cultures, maar vanwege de coronamaatregelen heeft niemand de kans gehad deze te zien. Daar heeft het CBK iets op gevonden.

Online tour

Het CBK heeft een online tour gemaakt waarin Pauline Burmann van de Thami Mnyele Foundation belangstellenden ‘rondleidt’. Burmann geeft een toelichting op de acht kunstenaars en hun werk. De tour is te zien op cbkzuidoost.nl en het YouTubekanaal. Het CBK toont kunstwerken die via de Thali Mnyele Foundation deel hebben kunnen nemen aan een artist-in-residenceproject.

ZomerSalon Royaal

Als klap op de vuurpijl organiseert het CBK ook deze zomer weer een ZomerSalon Royaal! Dit is een tentoonstelling waarvoor iedereen werk kan insturen. Dit werk kun je ook te koop aanbieden. Er wordt alleen werk geëxposeerd uit 2020 of 2021. De expositie staat gepland van 1 juli tot en met 21 augustus. Er is een publieks- en juryprijs. De winnende werken worden professioneel gefotografeerd en op canvas afgedrukt. In 2022 hangen ze op de gevel van het Bijlmer Sportcentrum. Meer informatie via: cbkzuidoost.nl/zomersalonroyaal/.

(Foto: Flickr / Design Festa)

Lees ook:

Veel amateurkunstenaars in het stadsdeel

Back To Top
Zoeken