skip to Main Content

Informatieavonden over windmolens in Zuidoost

Informatieavonden Over Windmolens In Zuidoost

Er zijn in Zuidoost drie gebieden geselecteerd voor windmolens. De gemeente wil bewoners volgende maand bijpraten tijdens informatieavonden. Om welke plekken gaat het?

ZUIDOOST – Komen er toch windmolens naar Zuidoost? De gemeente heeft een volgende stap genomen in het aanwijzen van mogelijke locaties. Er wordt al meer dan een jaar onderzoek gedaan naar windmolenlocaties met molens tot een hoogte van 150 meter. Vanuit de bevolking en omliggende gemeenten klinken veel bezwaren. Gevreesd wordt voor geluidsoverlast, natuur- en gezondheidsschade. Maar de zeventien windmolens die de gemeente wil plaatsen, zijn nodig om de ambitie waar ter maken om vóór 2030 vijftig megawatt aan extra windenergie op te wekken. De gemeente heeft vier categorieën: voorkeursgebieden, extra zoekgebieden, reservegebieden en afgevallen zoekgebieden. De gemeente focust zich vooral op de voorkeursgebieden. Pas als die niet voldoen komen de extra zoekgebieden en reservegebieden in beeld.

Drie voorkeursgebieden

In Zuidoost zijn drie voorkeursgebieden: Diemerscheg, de Waternetlocatie Weesperkarspel/Gein en knooppunt Holendrecht. Noord heeft met zeven voorkeursgebieden de meeste. Tenminste de helft van de nieuwe windmolens komt naar verwachting in het havengebied. Maar dat betekent dat er nog acht á negen ergens anders komen.

Informatieavonden

Marieke Doorninck, wethouder duurzaamheid liet weten: ,,We hebben gekeken naar de mogelijkheden en het draagvlak. Op basis daarvan hebben we de nieuwe zoekgebieden vastgesteld. De zorgen die bewoners in de omgeving van de zoekgebieden hebben over geluid, zicht, gezondheid, en de effecten op de natuur neem ik heel serieus.” In april houdt de gemeente informatieavonden over de nieuwe zoekgebieden. Meer daarover via: Amsterdam.nl/windenergie.

(Foto: Flickr / Johan Wieland)

Lees ook:

Onderzoek naar windmolens in Noord mag doorgaan

Back To Top
×Close search
Zoeken