skip to Main Content

Vier keer Bellamy Kabinet in 2019

Vier Keer Bellamy Kabinet In 2019

Het Bellamy Kabinet gaat dit jaar vier tentoonstellingen maken in de Bellamybuurt. In speciale tentoonstellingsruimten in de straatjes van de buurt tonen kunstenaars hun werk.

WEST – In de Bellamybuurt is nu nog de tentoonstelling Wisselwerking te zien. De buurt had ooit een dorps karakter, maar net als elders in de stad verandert de samenstelling van de mensen in de wijk tegenwoordig voortdurend. Bewoners verhuizen naar andere wijken en toeristen komen in de wijk doordat ze logeren in een Airbnb of omdat ze De Hallen bezoeken. Hierdoor krijgt de buurt continu nieuwe invloeden. Wat maakt de buurt nog specifiek? Kunstenaars Vibeke Mascini, Su Tomesen en Giulia de Jong onderzochten wat ‘het specifieke’ van de Bellamybuurt. In de Elisabeth Wollfstraat, de Hasebroekstraat en de J.P. Heijestraat staat in verschillende ‘kabinetten’ hun kunst geëtaleerd, met s thema’s als ‘Plastic Age’ en ‘My Window is not a Border’. De vensters met de tentoonstellingen zijn gefaciliteerd door Rochdale en Stadgenoot en liggen direct aan woonhuizen in de straten. Op de website bellamykabinet.nl kunnen belangstellenden precies lokaliseren waar ze moeten zijn.

Speciale app

Als de tentoonstelling Wisselwerking is afgelopen, komt er een nieuwe expositie. Die gaat over zintuigen en hoe die de mensen in de buurt prikkelen. Het is de bedoeling dat hiervoor ook een speciale app wordt ontwikkeld. Deze moet volgens de samenstellers van de expositie mensen samenbrengen en ingaan op de manier waarop wij elkaars gedrag beïnvloeden.

Back To Top
×Close search
Zoeken