skip to Main Content

Bouw entreehuisje Marnixkade gestart

Het Entreehuisje Komt Naast Het Marnixbad

De bouw van het entreehuisje van Singelgrachtgarage-Marnix aan de Marnixkade is gestart. Maar het duurt zeker nog tot 2024 voordat de garage klaar is…

WEST – De Singelgrachtgarage-Marnix naast het Marnixbad wordt een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor achthonderd auto’s. Veel bovengrondse parkeergarages worden ondergronds verplaatst zodat er ruimte op straat ontstaat voor groen, spelende kinderen, voetgangers en fietsers. De Singelgrachtgarage-Marnix komt tussen het Tweede Marnixplantsoen, het Marnixbad, de Tweede Hugo de Grootstraat en het Frederik Hendrikplantsoen. Dus deels in West en deels in Centrum. Tachtig procent van de parkeercapaciteit is bestemd buurtbewoners en -ondernemers. Eén van de vijf ingangen van de garage komt in de bocht van de Marnixkade, naast het Marnixbad. Hier wordt gewerkt aan het zogenaamde entreehuisje, de plek waar mensen de garage in- en uitlopen.

Minder hinder

Eerst wordt het werkterrein ingericht, daarna wordt gestart met het plaatsen van damwanden. Deze worden zoveel mogelijk in de grond gedrukt, in plaats van getrild. Hierdoor ontstaat minder hinder en minder schade aan bomen of gebouwen. Verder wordt er gewerkt aan de sloop en het verwijderen van de kadeconstructie en het aanbrengen van stempelramen – constructies van grote stalen buizen om damwanden te ondersteunen. De eerste fase van de bouw van het huisje duurt zeker tot het voorjaar van 2022. De garage wordt pas in 2024 de garage opgeleverd.

(Foto: Mobilis)

Lees ook…

Een brug tussen West en Noord?

Back To Top
Zoeken