skip to Main Content

Angst voor fietsfiles Westerpark

Het Westerpark krijgt als Haven-Stad vorm krijgt, steeds meer fietsers te verwerken. De stadsdeelcommissie vreest voor fietserschaos.

WEST – Eindeloze fietsfiles en chaos bij de uitgangen. Dit doembeeld schetst de stadsdeelcommissie van het Westerpark als er straks bij Sloterdijk zeventigduizend woningen gebouwd worden voor woonwijk Haven-Stad. Hiervoor waarschuwt de commissie in haar advies over een toekomstbestendig Westerpark aan de wethouder Ruimtelijke Ordening. Er zijn nu al problemen met het fietsverkeer, met name bij de verbinding tussen de Spaarndammerbuurt en Houthaven. Een ander knelpunt is de verbinding tussen de Haarlemmer Houttuinen en Westerpark. De stadsdeelcommissie wil meer fietsparkeerplekken en meer groen in Haven-Stad. Zo blijven bewoners voor recreatie in hun eigen buurt, in plaats van dat ze hiervoor allemaal naar het Westerpark gaan. Verder wil de stadsdeelcommissie niet dat de volkstuinparken en begraafplaats Sint Barbara worden opgeofferd voor uitbreiding van het park. Het park zelf gaat straks deel uitmaken van ‘Groot Westerpark’. Daarmee bedoelt de gemeente de volkstuinen, struinnatuur, ontmoetings- en recreatieplekken. Het wordt een ‘herkenbaar stadspark’ dat een belangrijke schakel zal vormen tussen de toekomstige woongebieden in de stad.

Groen netwerk

Bij Groot-Westerpark horen niet alleen het huidige park, maar ook natuurspeeltuin Het Woeste Westen, begraafplaats St. Barbara, Volkstuinparken Sloterdijkmeer en Nut & Genoegen, Duivenvereniging de Postiljon, hondenvereniging De Hoofdstad, buurtboerderij Ons Genoegen, Westergasfabriekterrein, paardenschool Kakelbont, Waternatuurtuin, schooltuinen, kinderboerderij, Nemocentrum de Braeck, Dorp Sloterdijk en de kantoorgebouwen van het ING-complex. Dit laatste wordt straks een woonwijk. Dit alles moet straks met elkaar in verbinding komen te staan door een groen netwerk van voet- en fietspaden

Back To Top
Zoeken