skip to Main Content

Verhalen over de Markthal

Verhalen Over De Markthal

Wie mooie herinneringen heeft aan de Centrale Markthallen, kan zijn verhaal vertellen aan de restaurateur. Want het verleden moet bewaard blijven…

WEST – Het bedrijf BOEi gaat de Markthal herbestemmen tot ‘hub voor voedselpioniers’. In de tussentijd wil het de geschiedenis van de hal gaan vastleggen. Daarvoor gaat de organisatie verhalen opschrijven van ondernemers en bezoekers van de hal. De Markthal gold sinds de bouw in 1934 als dé plek waar restaurateurs, winkeliers en marktkooplieden hun waar vandaan haalden. Jobbe Wijnen, historisch ingenieur bij BOEi. ,,De geschiedenis van de Markthal is belangrijk geweest voor Amsterdam. Wij willen weten wat het gebouw heeft betekend voor Amsterdammers. Wellicht kwam iemand er veel, of maakte als bewoner dagelijks de stroom van klanten mee die om 7 uur met grote spoed door de poort moest voor de handel. Of misschien heeft iemand een bijzondere band met het gebouw of het terrein. Die verhalen horen we graag.” Wie een verhaal of foto’s heeft kan contact opnemen met Jobbe Wijnen: j.wijnen@boei.nl of ons vinden via de website www.boei.nl.

Authenticiteit
Op de plek van de Centrale Markthallen (tegenwoordig Foodcenter) komt een woonwijk. De Markthal blijft staan en krijgt dus een nieuwe bestemming. Volgens de organisatie BOEi gaat dat gebeuren met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie.

Back To Top
×Close search
Zoeken