skip to Main Content

Strijd om het Kattenlaantje

Bewoners vinden het te druk worden op het Kattenlaantje. Daarom is er een plan voor het scheiden van voetgangers en fietsers.

WEST – Het Kattenlaantje – tussen Overtoom en Vondelpark – is een gemengde zone, een zogenaamde shared space. Net zoals bij Centraal Station geven fietsers en voetgangers elkaar de ruimte. Maar waar het bij CS goed gaat, gaat het bij het laantje vaak mis. Scholieren uit West die door het Vondelpark naar school fietsen, hardlopers, slenterende toeristen en clubjes zwangere vrouwen die bij het Laantje hun gymclubjes starten, ze moeten allemaal door het smalle straatje tussen de tennisbanen van Festina en het Kinderkookcafé. ,,Alles loopt door elkaar heen, maar dat gaat lang niet altijd goed,” zei bewoner Peter van der Werff tegen Het Parool. Aangezien Amsterdam steeds drukker wordt, houden mensen steeds minder rekening met elkaar en wordt het steeds gevaarlijker.

Apart fietspad
Bewoners pleiten dan ook voor een gescheiden fietspad en hebben verbeterpunten gemaakt voor de Kattenlaan, zoals de straat officieel heet. Het zijn allemaal punten die het verkeer moeten reguleren. Zoals een apart fietspad. Zo weten voetgangers en fietsers welke kant ze op moeten als ze moeten uitwijken. Fietsers zouden langs de noordzijde moeten, de voetgangers zuidwaarts. Verder zouden de plantenbakken, struiken en palen uit de staat gehaald moeten worden, zodat het verkeer beter door te laten stromen. De kap van twee bomen echter, werd volgens het Stadsdeel echter tegengewerkt.

Back To Top
Zoeken