skip to Main Content

Weer een authentieke pizzeria in West

Weer Een Authentieke Pizzeria In West

Pizza Beppe opent aan de Nassaukade zijn vierde filiaal in de stad. De pizzabakkers hebben de zegen van Napels gekregen.

WEST – Stadsdeel West lijkt niet genoeg te kunnen krijgen van pizza. Na Buurman en Buurman in de Witte de Withstraat, Nhea in de Bilderdijkstraat en Het Wilde Westen in Bos en Lommer, komt nu ook Pizza Beppe naar West. Het is het vierde restaurant in de stad van Pizza Beppe, dat al filialen heeft in Zuid, Oost en Centrum. Opvallend is dat al die nieuwe pizzatenten hun best doen zo authentiek mogelijk over te komen. Ze bakken alle in een steenoven en hebben een bijzonder deegrecept. De pizzabakkers van Beppe doen daar niet voor onder. Sterker nog: ze hebben de zegen van Napels gekregen. Pizza Beppe heeft als eerste in Nederland het ‘Associazione Verace Pizza Napoletana’ ontvangen. Dat is een certificaat van de instelling die de echtheid en kwaliteit van de Napolitaanse pizza waarborgt. Pizza’s komen van oorsprong uit Napels, maar zijn er inmiddels in zo veel varianten dat een keurmerk onderscheidend is. Daarmee is het pizza zoals het moet zijn, aldus Pizza Beppe zelf.

Ook voor thuis

De pizza’s worden gemaakt met onder andere San Marzano tomaten, buffelmozzerella uit de Campania en gebakken in een handgemaakte steenoven. Opvallend: Pizza Beppe heeft maar liefst vijf verschillende varianten van de pizza margherita, de oerversie met mozzarella en tomaat. De pizza’s kunnen gegeten worden in de restaurants of worden afgehaald voor thuisgebruik.

Sneltreinvaart
Zo’n originele steenoven waarin de pizza’s worden gebakken, staat er dus nu ook aan de Nassaukade. De pizzaketen opent in sneltreinvaart nieuwe filialen. In maart ging een pizzeria open aan de Middenweg en behalve in Amsterdam, zijn er ook twee Pizza Beppe’s in Utrecht. Overigens is de naam van de keten ontleend aan de Italiaanse modekoning Guiseppe Modenese, afgekort tot Beppe. Hij staat model voor de stijlvolle Italiaan.

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken