skip to Main Content

Verbod op videoschermen in de stad

Na een motie van GroenLinks, SP en PvdA mogen reclamezuilen met bewegende beelden straks niet meer. De politici ervaren ze als storend.

CENTRUM – Bewegende beelden op zogenaamde mupi’s verdwijnen uit het straatbeeld, met name op de drukke plekken in het Centrum. Veel van deze reclamezuilen staan op uitgaanspleinen en in drukke gebieden, zoals in de Damstraat. De schermen vertonen reclamevideo’s. Het college voert hiermee een motie uit van GroenLinks, SP en PvdA die de beelden als storend ervaren. Niet alleen het feit dat ze bewegen, vinden de partijen vervelend. Ook geven de schermen behoorlijk veel licht. Wethouder Ivens zegt in Het Parool dat hij bewegende beelden zo veel mogelijk wil weren in de openbare ruimte. De stad is toch al zo druk, luidt het argument. Niet alleen reclamecampagnes, ook publiekscampagnes, waaronder die van de gemeente zelf, mogen straks dus niet meer worden vertoond. Uitzonderingen zijn noodsituaties en tijdens drukke manifestaties. Dan kan er nog wel bewegend beeld komen op de reclamezuilen.

Beeldenverbod

Het is GroenLinks een doorn in het oog dat de bewegende beelden in het straatbeeld verschenen zónder dat daar overleg over is geweest met de gemeente. De partij wil juist een rustiger straatbeeld. In Den Haag is men onlangs juist begonnen met het plaatsen van Mupi’s met bewegende beelden. Het bewegende beeldenverbod gaat straks gelden voor de hele stad.

Back To Top
Zoeken