skip to Main Content

Zó krijg je invloed in De Stopera!

Je kunt als burger natuurlijk een keer in de vier jaar gaan stemmen. Maar hoe krijg je dingen echt voor elkaar? Er is nu een boekje over lobbyen in De Stopera.

CENTRUM – Lobbyen lijkt een beetje een vies woord. Iets met achterkamertjes en gekonkel. Maar dat hoeft het niet te zijn. De stichting Lobby Lokaal helpt burgers invloed uit te oefenen op het beleid in Amsterdam. Daarover is een handboek voor de burgerlobbyist geschreven, dat Amsterdammers op weg moet helpen. Aan het boek werkten ambtenaren, politici en burgerlobbyisten mee. In het boekje worden theorie en uitleg afgewisseld met inspirerende interviews over hoe het werkt in De Stopera. Zo delen onder anderen raadslid Sylvana Simons, politiek verslaggever Ruben Koops en oud-burgemeester Job Cohen hun ervaringen met het stadsbestuur en lokaal lobbyen. Behalve een boek, komt er op 21 februari ook een training ‘Inspreken bij de gemeenteraad doe je zo’, waarop burgers de fijne kneepjes van het overbrengen van hun standpunt leren. Deze training vindt plaats in wijkcentrum D’ Oude Stadt in de Kerkstraat. Aanmelden kan via lobby@stichtinglobbylokaal.nl Tevens organiseert het lobby-adviesbureau spreekuren. Het boekje is gratis te downloaden op stichtinglobbylokaal.nl/amsterdam.

Belangenbehartiging

Het initiatief voor het boekje komt van het Amsterdamse lobbyadviesbureau Wallaart & Kusse Public Affairs (WKPA) en Stichting Lobby Lokaal. Deze stichting helpt lokale maatschappelijke initiatieven met weinig (sociaal) kapitaal bij het behartigen van hun belangen in de gemeente. WKPA en Lobby Lokaal hopen dat de gratis publicatie de inwoners van Amsterdam helpt bij hun belangenbehartiging. ,,Laten we eerlijk zijn, wat beïnvloedt uw leven nu meer, een avondje Netflix of een goed raadsbesluit over uw woonomgeving?”, aldus VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg in het voorwoord van het boekje.

Back To Top
Zoeken