skip to Main Content

Tennis straks ook op Spieringhorn 

Tennisbond KNLTB was verrast te horen dat er op Sportpark Spieringhorn acht tennisbanen bijkomen. Het is voor een groeiend aantal tennissers in West het einde van een zoektocht naar een locatie.  

NIEUW-WEST – Sportpark Spieringhorn -de thuisbasis van voetbalclub SDW en hockeyclub Westerpark- krijgt er acht tennisbanen bij. Dit om tegemoet te komen aan de wens van Westbewoners voor een tennisclub, zo staat in de begroting van de gemeente. De aanleg van de banen staat op de begroting voor €700.000, met een extra €300.000 aan voorbereidingskosten. Voor tennisbond KNLTB komt dit als een verrassing, zo meldt ze in een persbericht. Pepijn van Gestel en Martijn Gregoire begonnen voor de zomer met het initiatief Tennis in West een zoektocht naar een locatie voor een nieuwe tennisclub in West of Nieuw-West, omdat ze vonden dat het hier aan voldoende faciliteiten ontbreekt. Tennisfanaten moeten hetzij naar Tennisclub Sloterplas of naar Sportpark De Eendracht aan de Tom Schreursweg aan het randje van Geuzenveld. In stadsdeel West is alleen aan het Kattenlaantje een tennisclub, maar daar is sprake van een heel lange wachtlijst. Tennis is volgens de KNLTB een snelgroeiende sport in Amsterdam. De afgelopen vijf jaar steeg het aantal tennisfanaten met zeven procent. Landelijk gezien, en ook in Amsterdam, is het de meest beoefende sport op voetbal na. 

Wordt vervolgd…
Begin deze maand was er een brainstromsessie van Tennis in West met meer dan dertig actieve tennisliefhebbers die hebben meegedacht over de tennisclub van de toekomst. De tennisliefhebbers hebben onder andere nagedacht over het soort banen en aan welke eisen een clubhuis kan voldoen. Wordt vervolgd dus, aldus de organisatie. Deze is bereikbaar via de facebookpagina Tennis in West.

Back To Top
Zoeken