skip to Main Content

Henk Spaan schreef boek over ‘Appie’ Nouri  

Voetbaljournalist Henk Spaan schreef een boek over Ajacied Abdelhak Nouri. Het is om de herinnering aan de talentvolle speler, die net als hij uit Slotermeer kwam, levend te houden. 

NIEUW-WEST – ,,U komt uit Slotermeer?”, vroeg hij. Daar klonk ongeloof in door. Iemand die voor de krant schreef, die op televisie was, die beroepsmatig bij Ajax kwam, zou uit zijn buurt komen? Dit schrijft journalist Henk Spaan over zijn ontmoeting met Abdelhak Nouri. Spaan groeide inderdaad op in Slotermeer, tegenwoordig Geuzenveld-Slotermeer. Hier viert het straatvoetbal al vijftig jaar hoogtij. In Geuzenveld woonde Abelhak Nouri, de Ajacied die in 2017 tijdens een oefenwedstrijd bij Werder Bremen in elkaar zakte na een hartstilstand en nog steeds in coma ligt. Spaan schreef een boek over Nouri, waarvoor hij sprak met diens familie en vrienden, om zo de herinnering aan ‘Appie’ levend te houden. In Nouri probeert Spaan een zo volledig mogelijk beeld te geven van deze zeer talentvolle voetballer uit Geuzenveld, die als kleine jongen zelfs ging slapen met zijn voetbalschoenen aan.  

Rolmodel
,,Niet alleen kon Nouri extreem goed voetballen, ook was hij een voorbeeld voor zijn medespelers en generatiegenoten in Amsterdam Nieuw-West”, schrijft Spaan. Volgens hem was Nouri zich al vroeg bewust van zijn rol in Geuzenveld-Slotermeer, het rolmodel dat hij zou kúnnen worden en later, in zijn puberteit, ook echt was. 

Back To Top
Zoeken