skip to Main Content

Strooien met Bijlmer-cadeaus

Strooien Met Bijlmer-cadeaus

Met de kerstdagen op komst zijn cadeautips vast welkom. Wat is er nou leuker dan iets geven uit je eigen stadsdeel? Enkele suggesties op een rij.

ZUIDOOST – Meer dan 25 jonge fotografen hebben de afgelopen jaren mensen in Zuidoost geportretteerd. De mooiste foto’s zijn gebundeld in het ansichtkaarten-fotoboek ZO! Zijn Wij. De mensen in Amsterdam-Zuidoost. Het boek werd op 25 november tijdens de slotviering van 50 jaar Bijlmer uitgereikt aan presentatrice Noraly Beyer, die ook het voorwoord schreef. Het boek is ontstaan uit een samenwerking tussen citymarketing, bureau ZuidoostPartnersGoing Social en Jonge Reporters. Voor €25 kun je een exemplaar kopen bij CBK Zuidoost. Ook ‘heel erg Bijlmer’ zijn de ambachtelijke zeepjes van rozenblaadjes: Blaka Rowsu, wat ‘Zwarte Roos’ betekent in het Sranantongo. Daarnaast is het de titel van een lied van zanger Lieve Hugo, een van de belangrijkste grondleggers van de muziekstijl kaseko. Op de zeepverpakkingen staan verwijzingen naar Zuidoost, zoals ‘Ik was (me) in Zuidoost’. Ze zijn voor €4 te koop bij de webwinkel van More4Cosmetics.

Frisdrank
Dat Bijlmer-brouwerij Kleiburg uitstekend speciaalbier heeft, is bekend. Minder bekend is dat de populaire drank BIMS Kombucha ook een link met Zuidoost heeft: de drank is bedacht op een feestje in de Bijlmer. Flesjes met deze frisdrank op basis van thee kosten circa €2 per stuk. Ze zijn onder meer te koop bij Simon Lévelt-winkels. Vooralsnog is deze dorstlesser er alleen in twee smaken: Gember Mango en Grapefruit Hop Kardemon.

Back To Top
×Close search
Zoeken